آیا تمایل دارید در کانال عصر عضو شوید؟

سرویس اجتماعی | کد خبر: ۲۸۲۹۱۵۹
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۳/۳۱ - ساعت ۱۶:۲۱
بخشدار جرگلان عنوان کرد:

فعالیت هزار خانوار جرگلانی در پرورش کرم ابریشم

بخش جرگلان در شهرستان مرزی راز و جرگلان، قطب پرورش کرم ابریشم در خراسان شمالی است و هزار خانوار این منطقه در ایام فصل بهار به نوغانداری و تولید پیله تر می‌پردازند.
فعالیت هزار خانوار جرگلانی در پرورش کرم ابریشم,راز و جرگلان، نوغانداری، پرورش کرم ابریشم

به گزارش پایگاه خبری راز و جرگلان به نقل از ایرنا بخشدار جرگلان اظهار داشت: نوغانداری از ظرفیت های اصلی تولید در شهرستان راز و جرگلان است و بخش جرگلان از لحاظ جایگاه مقام اول استان را در این بخش به خود اختصاص داده است.

پولاد نجاهی افزود: این خطه از لحاظ میزان تولید نوغان رتبه پنجم کشور و از نظر کیفیت و میزان تولید از هر جعبه نوغان رتبه اول کشور را دارد.

وی متوسط برداشت پیله از هر جعبه نوغان را در کشور ۲۵ کیلوگرم و در منطقه راز و جرگلان ۴۲ کیلوگرم عنوان کرد و گفت: این میزان گاه تا ۶۴ کیلوگرم نیز می رسد.

وی گفت: میزان توزیع سالانه تخم نوغان در راز و جرگلان بیش از هزار و ۲۰۰ جعبه است که دست‌کم هزار جعبه آن در جرگلان توزیع می شود و نوغانداری در مدت ۴۲ روزی که تا تولید پیله ادامه دارد همه افراد خانواده ها را درگیر و سود خوبی نیز متوجه روستاییان می کند.

بخشدار جرگلان با بیان اینکه سال قبل بهای هر جعبه نوغان ۷۵ هزار ریال بود، اظهار داشت: پرورش هر جعبه نوغان ۴۰ میلیون ریال درآمدزایی در پی داشت و همین امر نشان می دهد که این کار از لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه است و از دیگر سو مردم این منطقه نیز از سالهای بسیار قبل با این کار آشنایی و دانش فنی آن را نیز دارند.

نجاهی از نوغانداری به عنوان ظرفیت بزرگی برای ایجاد اشتغال در منطقه یاد کرد و افزود: اگر برنامه ریزان و مسوولان برای گسترش و ایجاد زنجیره تولید این صنعت برنامه ریزی کنند جواب خواهد داد.

وی اظهار داشت: یکی از مشکلاتی که دست دلالان را به صنعت نوغانداری راز و جرگلان باز کرده، نبود امکانات کافی در این بخش است و اگر نوغانداران می توانستند پیله های تر خود را خشک کنند ماندگاری آن و امکان فروش محصول بیشتر می شد.

بخشدار جرگلان با اشاره به وجود و فعالیت کارگاه پیله خشک کنی در این بخش، اظهار داشت: علاوه بر آن در کنار این کارگاه، در منطقه کلاته بهار ۲۸ هکتار توتستان نیز ایجاد شده است تا نیاز تغذیه ای کرم های ابریشم را فراهم سازد.

وی با بیان اینکه احداث کارگاه پیله خشک کنی این فرصت را به نوغانداران داده تا پیله های خود را با قیمت مناسب تری به فروش برسانند، اظهار داشت: پارسال پیله ای که به صورت تر هر کیلوگرم ۳۰۰ هزار ریال به فروش می رسید، بعد از خشک کردن حتی به یک میلیون ریال هم رسید و امسال نیز پیش بینی می کنیم هر کیلو پیله تا یک میلیون و ۲۰۰ هزار ریال فروخته شود.  

نجاهی افزود: ظرفیت روزانه کارگاه پیله خشک کنی کلاته بهار سه تن است که امکان افزایش آن تا ۹ تن نیز وجود دارد.

وی اظهار داشت: میزان تولید سالانه پیله در راز و جرگلان ۵۰ تن است که از ۱۰ تا ۲۵ خرداد به طور متناوب دست می دهد و اگر نوغانداران پیله های تر خود را در این کارگاه خشک کنند سود فروش نیز افزایش می یابد.

وی با بیان این که امسال به علت سرما تخم نوغان دیرتر توزیع شده است، گفت: شرایط آب و هوایی موجب شد تا توتستان هایی که فروردین ماه سرمازده شدند دوباره برگ بدهند.

وی افزود: زیرساخت دیگر لازم برای نوغانداری ایجاد توتستان و کاشت نهال توت است که در این راستا در ابتدای فروردین ماه بیش از ۲۰ هزار اصله نهال توت رایگان توسط منابع طبیعی در این شهرستان توزیع شد.

نجاهی، گستره مجموع توتستان های راز و جرگلان را ۲۰۰ هکتار عنوان کرد و افزود: افزایش مساحت باغ های توت مهمترین نیاز نوغانداران برای تغذیه کرم ابریشم است.

شهرستان مرزی راز و جرگلان با دارا بودن ۷۰ هزار نفر جمعیت در ۱۲۰ کیلومتری مرکز خراسان شمالی قرار دارد.  

بیش از ۷ هزار خانوار ترکمن اهل سنت در بخش جرگلان که یکی از بخش های سه گانه این شهرستان است، سکونت دارند.

هزار خانوار در این بخش به نوغانداری می پردازند و چهار هزار خانوار جرگلانی نیز بافنده قالی و قالیچه های ترکمنی و ابریشمی هستند.

انتهای پیام/


با تشکر
نظر شما ثبت و پس از بررسی انتشار میابد.
ارسال نظر
نام :
ایمیل
نظر


پایگاه خبری تحلیلی اخبار راز و جرگلان